Tisková zpráva: V Luhu se chystá první sousedská slavnost na Vsetíně

Sousedské slavnosti se staly v Evropě hitem společenského a kulturního života. V sobotu 23. srpna ožije první sousedskou slavností i vsetínské sídliště Luh. Šprtec a ping pong, dětský koutek s tvořivou dílnou, sousedská knihovna a večerní grilování jsou jen ochutnávkou toho, co organizátoři z občanského sdružení Vsetínské fórum a sousedé z Luhu II chystají.

“Našim cílem je propojit sousedy tak, že společnými silami uspořádáme jednodenní zábavnou veřejnou akci. Prostor mezi paneláky ožije a ukáže, že není jen výplní sídliště, ale může sloužit také k setkávání,” říká organizátorka akce Klára Berg.

Sousedská slavnost v Luhu začne v sobotu 23. srpna ve dvě hodiny. Do šesté se mohou účastníci zapojit do sportovních, společenských, hravých i gastronomických aktivit. Od 18:00 se bude grilovat a bavit se. Ačkoliv je akce organizovaná primárně pro obyvatele Luhu, uvítá i všechny ze Vsetína i okolí.

“Jsem v naší rodině třetí generací, která žije na sídlišti Luh. Od starších sousedů vím, že tradice setkávání se v minulosti existovala, pořádaly se dětské dny, sportovní zápasy a další akce. Mně kontakt se sousedy chybí, i proto jsem se rozhodla uspořádat místní slavnost. Inspirovala jsem se v Praze, Ostravě a dalších městech zejména projektem Zažít město jinak,” dodává Berg.

Zapojit do organizace se může každý. Stačí navštívit webovou stránku www.vsetinskeforum.cz a kliknout na stránku “Zapoj se”. Organizátoři hledají dobrovolníky i nápady.

Klára Berg
Vsetínské fórum
www.vsetinskeforum.cz
klara.bazantova@gmail.com